Fick detta av min kollega Lilla E. Väldigt gott. Har just gjort klart min laddning inför morgondagens julbord. Tänkte att det är lika bra att slänga upp hennes instruktioner till mig så ni andra kan testa oxå...Gott som sagt!
Ingredienser:
- kokta morötter (snåla ej)
- kokt potatis
- saltgurka (snåla ej)
- små gröna ärtor
- kokta ägg (snåla ej)
- lök
- surt (grönt) äpple
- kokt skinka eller kycklingfilé
- majonäs
Alla ingredienser ska småhackas (smått) och blandas ihop med majonäs. Ta inte för mycket majonäs från början utan tillsätt efterhand efter smak. Tillsätt salt om det behövs.
Tänk på:
- De grönsakerna som ska kokas ska inte överkokas!
- Lök kan tillsättas samma dag man ska äta salladen. (Gör man salladen dagen innan så kan man vänta med lök)
- Ägg kan vara svåra att skära med kniv. Bättre att använda äggskivare, några gånger på varje ägg så att det blir små bitar.
- Gott att äta salladen tillsammans med grovt (svart) bröd.
Så annars då?
Har hjälpt syster att flytta idag, igen... tar ju några dagar att ordna en sån sak. Men nu är det väl klart. Kvarstår bara att få iordning allt i huset. Men en sån sak kan man ju göra undertiden man bor... Nu är det lugnt och skönt här hemma. Bror bygger lego med två av barnen och den tredje sover. Mormor och jag sitter i köket och tar det lugnt. jag vid datorn och hon med tidningen. Vi har umgåtts en del del känns det som när jag läser min egen blogg. Känns bra faktiskt. Gillar henne. Det är dag innan dan idag. Granen ska väl kläs och jag borde fixa med sista klappen. Trött... Mörkt som f-n ute trots att klockan Bara är 16:08. Men så är det på landet där inga lampor finns. Lite skönt på sitt sätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar