Fick väldigt gott rött te i julklapp av min kollega C igår på vårt mini-julbord...förresten så var det inte så himmla mini. Man blev präkta mätt ändå! Och jag hittade en ny intressant sak...en liten tradition från Gotland. Ni bara måste testa!
Gotländsk Saffranspannkaka
4 personer
1 paket färdig risgrynsgröt t.ex. BOB
1 pkt saffran2 msk strösocker3 ägg1 dl skållad, hackad sötmandel2 dl vispgrädde
och valfritt 1 droppe bittermandelolja.
Jag brukar fuska lite och köpa färdig risgrynsgröt från affären.
Billigt och då går det ju jättesnabbt att göra.
Annars är det bara att göra en risgrynsgröt från grunden och låta den svalna.
Sedan mortlar du saffran och socker.
Och blandar i den hackade mandeln, grädden, äggen, saffran, socker och 1 droppe bittermandelolja i gröten.
Sen är det bara att hälla upp i en smord och bröad form och in i ugnen i 200 grader i 25-30 minuter.
På med sylt och grädde, njut!
Jag i denna text är min kollega J... det var hon som kom med detta smarriga mums till middagen igårkväll.
En annan sak jag insåg igår var att Janssons är ju inte helt fel, ganska gott faktiskt. Där ser man!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar